НОВИНИ - АРХИВ

ИСС НАСТОЯВА ЗА ДЪРЖАВНИ МЕРКИ ЗА “ДОБРО РОДИТЕЛСТВО”

ИСС настоява за сериозни държавни мерки за “добро родителство” и за осигуряване на достойно детство. Това каза председателят на ИСС доц. Лалко Дулевски на провелата се днес, 13 април 2006 г., дискусия на тема “Социална политика за развитие на човешните ресурси”. Дискусията бе организирана от политическото ръководство на НДСВ.

В изказването си по време на дискусията председателят на ИСС доц. Лалко Дулевски очерта три основни проблема, които стоят за разрешаване пред изпълнителната власт особено на прага на ЕС – държавна подкрепа за “добро родителство”, политика по миграция и специална институция, която да я координира. Като основна задача на тази институция той посочи създаване на условия за развитие на малък и среден бизнес, чрез който успелите български емигранти да инвестират в страната ни. От друга страна, България трябва да определи критерии за допускане на имигранти, като се съобразява с изискванията на пазара на труда.

ИСС, подчерта доц. Лалко Дулевски, е приел не едно становище, в което засяга развитието и качеството на човешките ресурси в България. Той настоя за още по-ефективен диалог между институциите и гражданското общество по тези теми в навечерието на приемането на България в ЕС.

МИСИЯ

ГРАЖДАНСКИЯТ ПАРЛАМЕНТ НА БЪЛГАРИЯ

е «мостът» между гражданите и властта. Мисията му е да гарантира връзката между обществото и държавното управление. Той е новата, модерна институция на гражданския диалог.

ИСС е призван да улесни достъпа и участието на гражданските структури при вземането на обществено важни решения за управлението на страната ни в областта на икономическата и социалната политика.

Основната цел в дейността му е да осигури възможност различните представители на организираното гражданско общество свободно да изразяват гледните си точки, като същевременно се постигне единно мнение по въпроси от общи интереси. Съветът изразява и защитава интересите на гражданското общество в диалога с изпълнителната и законодателната власт.

Продължава