НОВИНИ - АРХИВ

ИСС КОНСУЛТИРА ПРОЕКТА НА СТРАТЕГИЯ ПО ДОХОДИТЕ НА МТСП

Членовете на Икономическия и социален съвет обсъдиха днес, в НДК заедно с министрите Емилия Масларова и Пламен Орешарски проекта за стратегия по доходите. В дискусията участваха още зам.-министрите Горан Банков от МТСП и Кирил Ананиев и Любомир Дацов от МФ., както и съветникът на президента по икономическите и социални въпроси Николай Николов, председателят на социалната комисия в Народното събрание Хасан Адемов. Специален гост на обсъждането бе и Анри Малос – съпредседател на Смесения консултативен комитет Европейски съюз – България.

Организатор на обсъждането на проекта на стратегия по доходите бе Икономическият и социален съвет по инициатива на министър Масларова.

Проектът за стратегия предлага нови механизми за определяне и повишаване на защитените доходи за периода 2007 – 2009 г.

МИСИЯ

ГРАЖДАНСКИЯТ ПАРЛАМЕНТ НА БЪЛГАРИЯ

е «мостът» между гражданите и властта. Мисията му е да гарантира връзката между обществото и държавното управление. Той е новата, модерна институция на гражданския диалог.

ИСС е призван да улесни достъпа и участието на гражданските структури при вземането на обществено важни решения за управлението на страната ни в областта на икономическата и социалната политика.

Основната цел в дейността му е да осигури възможност различните представители на организираното гражданско общество свободно да изразяват гледните си точки, като същевременно се постигне единно мнение по въпроси от общи интереси. Съветът изразява и защитава интересите на гражданското общество в диалога с изпълнителната и законодателната власт.

Продължава