НОВИНИ - АРХИВ

ИСС ПОЗДРАВИ НОВИЯ ПРЕЗИДЕНТ НА БЪЛГАРИЯ

ИСС изпрати поздравителен адрес до новия президент на България Румен Радев по случай встъпването му в длъжност. Като изразява своите най-искрени пожелания за успешно изпълнение на мисията му в името на България, ИСС подчертава, че времето, в което президентът Радев застава начело на държавата ни е време трудно, изпълнено с предизвикателства, но и време на промени и съзидание.

ИСС изразява и увереността, че България ще продължи да бъде носител и защитник на общите ценности за свобода, достойнство и солидарност и ще участва активно в напредъка на Европейския съюз.

В адреса се казва още:

„Икономическият и социален съвет винаги е работил в условията на ползотворен диалог с президентската институция. Целта ни е обща – България да бъде държава не само със славно минало, но и с перспективата на просперираща държава, обичана и пазена от младите хора и от всички българи.

Искрено вярваме, че Вие ще бъдете нашият достоен президент и ще постигнете толкова необходимото единение на всички българи в името на доброто на България.

Приемете още веднъж най-искрени пожелания за здраве и успехи!“

МИСИЯ

ГРАЖДАНСКИЯТ ПАРЛАМЕНТ НА БЪЛГАРИЯ

е «мостът» между гражданите и властта. Мисията му е да гарантира връзката между обществото и държавното управление. Той е новата, модерна институция на гражданския диалог.

ИСС е призван да улесни достъпа и участието на гражданските структури при вземането на обществено важни решения за управлението на страната ни в областта на икономическата и социалната политика.

Основната цел в дейността му е да осигури възможност различните представители на организираното гражданско общество свободно да изразяват гледните си точки, като същевременно се постигне единно мнение по въпроси от общи интереси. Съветът изразява и защитава интересите на гражданското общество в диалога с изпълнителната и законодателната власт.

Продължава