Нови статии по дата: януари 2006

Становищата на Икономическия и социален съвет са пример за интегрирани политики в България. Това каза председателят на Икономическия и социален съвет доц. Лалко Дулевски по време на кръгла маса на тема “Интегрирани политики за заетост, професионални умения и икономическо развитие”.

Публикувана във НОВИНИ - АРХИВ

Икономическият и социален съвет съвсем скоро ще покани заинтересованите министри, за да обсъди с тях приоритетите в Националния план за развитие 2007 – 2013 и оперативните програми към него. Това каза председателят на Икономическия и социален съвет доц. Лалко Дулевски по време на дискусията във връзка с представянето на редовния доклад до президента в НДК днес. Тази година докладът е на тема “Конвергенция и европейски фондове”.

Публикувана във НОВИНИ - АРХИВ

Днес, 5 януари 2006 г., по покана на президента Георги Първанов председателят на Икономическия и социален съвет доц. Лалко Дулевски участва в среща в президентството с широк кръг експерти по демографските въпроси. Участниците в срещата обсъдиха проект на Стратегия за демографското развитие на Република България.

Публикувана във НОВИНИ - АРХИВ

МИСИЯ

ГРАЖДАНСКИЯТ ПАРЛАМЕНТ НА БЪЛГАРИЯ

е «мостът» между гражданите и властта. Мисията му е да гарантира връзката между обществото и държавното управление. Той е новата, модерна институция на гражданския диалог.

ИСС е призван да улесни достъпа и участието на гражданските структури при вземането на обществено важни решения за управлението на страната ни в областта на икономическата и социалната политика.

Основната цел в дейността му е да осигури възможност различните представители на организираното гражданско общество свободно да изразяват гледните си точки, като същевременно се постигне единно мнение по въпроси от общи интереси. Съветът изразява и защитава интересите на гражданското общество в диалога с изпълнителната и законодателната власт.

Продължава

АРХИВ

Банер
Банер