Нови статии по дата: юни 2006

Днес, 27 юни 2006 г., на пленарна сесия членовете на Икономическия и социален съвет приеха проект на становище на тема “Проблеми на индустрията в процеса на присъединяване на България към Европейския съюз”. Становището бе представено на пресконференция днес от председателя на ИСС доц. Лалко Дулевски и от Васил Велев – член на ИСС от групата на работодателите и председател на Асоциацията на индустриалния капитал в България, който е и докладчик по темата на становището.

Публикувана във НОВИНИ - АРХИВ

“...В икономическото и индустриално развитие на България продължават да съществуват множество тежки проблеми и регионални, секторни и продуктови диспропорции, които не могат да бъдат решени бързо и ефективно без принципно нова активна индустриална политика”, се казва в проект на становище на Икономическия и социален съвет. Проектът ще бъде обсъден и гласуван от членовете на ИСС на 27 юни 2006 г. , вторник.

Публикувана във НОВИНИ - АРХИВ

Членовете на Икономическия и социален съвет обсъдиха днес, в НДК заедно с министрите Емилия Масларова и Пламен Орешарски проекта за стратегия по доходите. В дискусията участваха още зам.-министрите Горан Банков от МТСП и Кирил Ананиев и Любомир Дацов от МФ., както и съветникът на президента по икономическите и социални въпроси Николай Николов, председателят на социалната комисия в Народното събрание Хасан Адемов. Специален гост на обсъждането бе и Анри Малос – съпредседател на Смесения консултативен комитет Европейски съюз – България.

Публикувана във НОВИНИ - АРХИВ

Анри Малос – съпредседател на Смесения консултативен комитет Европейски съюз – България, ще участва в обсъждането на проекта на средносрочна стратегия на Министерството на труда и социалната политика за повишаване на доходите на населението 2007 – 2009 г. Г-н Малос е на посещение в България по покана на председателя на Икономическия и социален съвет на България доц. Лалко Дулевски.

Публикувана във НОВИНИ - АРХИВ

Икономическият и социален съвет организира публична дискусия – консултация по проекта на средносрочна стратегия на Министерството на труда и социалната политика за повишаване на доходите на населението 2007 - 2009 г на 20 юни 2006 г. /вторник/ от 10.00 часа в зала 9 на НДК.

Публикувана във НОВИНИ - АРХИВ

В началото на юли т.г. Икономическият и социален съвет ще приеме и публично ще представи становище по проекта на Министерството на здравеопазването за Национална здравна стратегия 2007 – 2012 г. Становището е в резултат на самосезиране на ИСС.

Публикувана във НОВИНИ - АРХИВ

МИСИЯ

ГРАЖДАНСКИЯТ ПАРЛАМЕНТ НА БЪЛГАРИЯ

е «мостът» между гражданите и властта. Мисията му е да гарантира връзката между обществото и държавното управление. Той е новата, модерна институция на гражданския диалог.

ИСС е призван да улесни достъпа и участието на гражданските структури при вземането на обществено важни решения за управлението на страната ни в областта на икономическата и социалната политика.

Основната цел в дейността му е да осигури възможност различните представители на организираното гражданско общество свободно да изразяват гледните си точки, като същевременно се постигне единно мнение по въпроси от общи интереси. Съветът изразява и защитава интересите на гражданското общество в диалога с изпълнителната и законодателната власт.

Продължава

АРХИВ

Банер
Банер