Нови статии по дата: януари 2007

Днес, 30 януари 2007 г., председателят на ИСС доц. Д-р Лалко Дулевски получи писмо от министъра на финансите Пламен Орешарски относно становището на Икономическия и социален съвет на тема “Повишаване на ефективността на съдебния механизъм при решаването на индивидуални трудови спорове”.

Публикувана във НОВИНИ - АРХИВ

Икономическият и социален съвет предлага да се увеличи процентът на съфинансиране на проекти за подобряване на условията на труд от фонд “Условия на труд”, както и съответно да се увеличи значително бюджетът на фонда. Това е записано в становището на Икономическия и социален съвет на тема “Здравословни и безопасни условия на труд – социално-икономически проблеми”, което приеха вчера, 25 януари 2006 г., членовете на ИСС на първата за годината пленарна сесия.

Публикувана във НОВИНИ - АРХИВ

photo_2007_01_26Днес, 26 януари 2007 г., петък членове на Икономическия и социален съвет, експерти от Британското посолство в София и представители на британски фирми обсъдиха възможностите за прилагане на публично-частно партньорство в областта на образованието, здравеопазването, инфраструктурата и услугите в България.

По време на дискусията председателят на ИСС доц. Лалко Дулевски съобщи, че в Плана за дейността на ИСС за 2007 г. е предвидено да се изготви становище по проблемите на публично-частното партньорство. Той допълни, че днешната дискусия ще допринесе до голяма степен за разработването на подобно становище и благодари на експертите от Британското посолство в София за оказаната подкрепа.

Публикувана във НОВИНИ - АРХИВ

Късно днес, 25 януари 2007 г., на първата за годината пленарна сесия Икономическият и социален съвет ще разгледа проект на становище на тема "Здравословни и безопасни условия на труд – социално-икономически проблеми".

Публикувана във НОВИНИ - АРХИВ

Вчера, в атмосфера на силно символични ценности, комисарят по разширяването приветства 432-та Пленарна сесия на ЕИСК в присъствието на българските и румънските членове на ЕИСК. Г-н Рен определи присъединяването на България и Румъния като историческо постижение, отбелязало края на петата вълна на разширението на ЕС и с това довело до повторното мирно обединение на Европа. Той заяви, че ЕИСК играе ключова роля в процеса на успешното разширяване. Президентът на ЕИСК Димитрис Димитриадис потвърди, че разширяването е най- успешното историческо събитие. Той увери г-н Рен, че Комитетът, като мост между Европа и организираното гражданско общество, ще продължи да подпомага този процес по всички възможни начини.

Публикувана във НОВИНИ - АРХИВ

432-а пленарна сесия на ЕИСК 17 и 18 януари 2007 г.Европейски парламент, сграда Paul-Henri Spaak, в 14.30 ч.

Публикувана във НОВИНИ - АРХИВ

МИСИЯ

ГРАЖДАНСКИЯТ ПАРЛАМЕНТ НА БЪЛГАРИЯ

е «мостът» между гражданите и властта. Мисията му е да гарантира връзката между обществото и държавното управление. Той е новата, модерна институция на гражданския диалог.

ИСС е призван да улесни достъпа и участието на гражданските структури при вземането на обществено важни решения за управлението на страната ни в областта на икономическата и социалната политика.

Основната цел в дейността му е да осигури възможност различните представители на организираното гражданско общество свободно да изразяват гледните си точки, като същевременно се постигне единно мнение по въпроси от общи интереси. Съветът изразява и защитава интересите на гражданското общество в диалога с изпълнителната и законодателната власт.

Продължава

АРХИВ

Банер
Банер