Нови статии по дата: февруари 2007

Да се потърсят допълнителни източници за икономически растеж с още 1-2% годишно, както и да се регулира имиграцията в Българията, са част от предложенията на ИСС, записани в становище на Съвета по проекта на Национална програма за реформи 2006 – 2009 г.

Публикувана във НОВИНИ - АРХИВ
В прието становище на 12 февруари т.г. ИСС предлага да прави мониторинг на изпълнението на българската програма за постигане на лисабонските критерии. Становището е поискано от Министерския съвет по повод предстоящото приемане на първата за нашата страна Национална програма за рeформи 2006 – 2009 г. като страна членка на ЕС.
Публикувана във НОВИНИ - АРХИВ
Председателят на Народното събрание Георги Пирински се срещна с президента на ИСС на Франция Жак Дерман
Публикувана във НОВИНИ - АРХИВ

Необходимо е да се осъществява публичен мониторинг на Националната програма за реформи (НПР) от страна на Икономическия и социален съвет с активното участие на социалните партньори. Това предложи председателят на ИСС доц. Лалко Дулевски по време на публичното обсъждане на проекта на Национална програма за изпълнение на Лисабонската стратегия. Доц. Дулевски посочи още, че такава е практиката във Франция и Гърция, където Икономическият и социален съвет на съответната страна осъществява мониторинга на НПР.

Публикувана във НОВИНИ - АРХИВ

По време на публичното обсъждане на Националната програма за реформи 2007 – 2009 г., организираната от Министерството на финансите, председателят на Икономическия и социален съвет доц. Лалко Дулевски ще представи позицията на Съвета по проектодокумента. Обсъждането ще се проведе утре, 06 февруари 2007 г., от 10.00 часа в зала София 1 на «Кемпински хотел Зографски».

Публикувана във НОВИНИ - АРХИВ

Министерският съвет предложи на Икономическия и социален съвет да разработи становище по проекта на Национална програма за реформи на Република България 2006 – 2009 г. Това е записано в Решение № 61 от 31 януари 2007 г., в което се посочва, че сезирането е на основание чл. 5, ал. 1 от Закона за икономическия и социален съвет. С писмо, подписано от премиера Сергей Станишев, в ИСС постъпи и проектът на Националната програма.

Публикувана във НОВИНИ - АРХИВ

МИСИЯ

ГРАЖДАНСКИЯТ ПАРЛАМЕНТ НА БЪЛГАРИЯ

е «мостът» между гражданите и властта. Мисията му е да гарантира връзката между обществото и държавното управление. Той е новата, модерна институция на гражданския диалог.

ИСС е призван да улесни достъпа и участието на гражданските структури при вземането на обществено важни решения за управлението на страната ни в областта на икономическата и социалната политика.

Основната цел в дейността му е да осигури възможност различните представители на организираното гражданско общество свободно да изразяват гледните си точки, като същевременно се постигне единно мнение по въпроси от общи интереси. Съветът изразява и защитава интересите на гражданското общество в диалога с изпълнителната и законодателната власт.

Продължава

АРХИВ

Банер
Банер