Нови статии по дата: март 2007

Председателят на Икономическия и социален съвет доц. Лалко Дулевски ще участва в среща-дискусия на тема “Независимост и устойчивост на пенсионната система в България”. Дискусията ще се проведе на 26 март 2007 г., от 10.00 часа, в Радисън САС Гранд хотел.

Публикувана във НОВИНИ - АРХИВ

Министърът на труда и социалната политика Емилия Масларова и Жак Дерман, президент на Икономическия и социален съвет на френската република, обсъдиха на работна закуска днес въпроси, свързани с работата на Икономическите и социални съвети на двете държави. Особено внимание бе обърнато на сътрудничеството им с правителствените структури при формиране и изпълнение на политики в областта на труда и социалните дейности.

Публикувана във НОВИНИ - АРХИВ

МИСИЯ

ГРАЖДАНСКИЯТ ПАРЛАМЕНТ НА БЪЛГАРИЯ

е «мостът» между гражданите и властта. Мисията му е да гарантира връзката между обществото и държавното управление. Той е новата, модерна институция на гражданския диалог.

ИСС е призван да улесни достъпа и участието на гражданските структури при вземането на обществено важни решения за управлението на страната ни в областта на икономическата и социалната политика.

Основната цел в дейността му е да осигури възможност различните представители на организираното гражданско общество свободно да изразяват гледните си точки, като същевременно се постигне единно мнение по въпроси от общи интереси. Съветът изразява и защитава интересите на гражданското общество в диалога с изпълнителната и законодателната власт.

Продължава

АРХИВ

Банер
Банер