Нови статии по дата: април 2007
Председателят на Икономическия и социален съвет доц. Лалко Дулевски и главният секретар на ИСС Юрий Спириев ще участват в конференция за обсъждане на Бялата книга за услугите от общ интерес в Брюксел, на 19 април 2007 г. Домакини на конференцията са Европейският икономически и социален комитет и Комитетът на регионите.
Основната цел на конференцията е да постави акцент върху начините да се насърчават висококачествени обществени услуги в рамките на Европейския съюз, като в същото време се защитават местната автономия и гражданските права.
За участие в конференцията са поканени икономически и социални партньори и представители на гражданското общество, както и членове на Европейския парламент от различни политически групи, включително и докладчикът по Бялата Книга.
Публикувана във НОВИНИ - АРХИВ

Необходимо е да се увеличи пазарът на дребно. Това бе един от акцентите в изказването на евкокомисаря Меглена Кунева по време на провелата се днес, 16 април 2007 г., открита пленарна сесия на Икономическия и социален съвет. В подкрепа на думите си еврокомисарят Кунева посочи, че в Европа делът на пазара на дребно е 58% (за сравнение в САЩ този дял е 70%). По време на сесията на ИСС бе обсъдено и прието становище на тема “Мерки за подобряване на правната защита на потребителите”. Становището бе разработено по собствена инициатива на ИСС.

Публикувана във НОВИНИ - АРХИВ

Открита пленарна сесия с участието на еврокомисаря по защита правата на потребителите Меглена Кунева ще проведе Икономическият и социален съвет на 16 април, понеделник, в хотел Шератон, зала Сердика от 10.00 часа.

Публикувана във НОВИНИ - АРХИВ

МИСИЯ

ГРАЖДАНСКИЯТ ПАРЛАМЕНТ НА БЪЛГАРИЯ

е «мостът» между гражданите и властта. Мисията му е да гарантира връзката между обществото и държавното управление. Той е новата, модерна институция на гражданския диалог.

ИСС е призван да улесни достъпа и участието на гражданските структури при вземането на обществено важни решения за управлението на страната ни в областта на икономическата и социалната политика.

Основната цел в дейността му е да осигури възможност различните представители на организираното гражданско общество свободно да изразяват гледните си точки, като същевременно се постигне единно мнение по въпроси от общи интереси. Съветът изразява и защитава интересите на гражданското общество в диалога с изпълнителната и законодателната власт.

Продължава

АРХИВ

Банер
Банер