Нови статии по дата: юни 2007

Председателят на Народното събрание Георги Пирински, Президентът на Европейския икономически и социален комитет в Брюксел Димитрис Димитриадис, министърът на труда и социалната политика Емилия Масларова ще открият регионалната конференция за социалния и гражданския диалог в Югоизточна Европа и Черноморския регион, в която ще участват представители на 23 държави. Конференцията ще се проведе на 25 и 26 юни 2007 г. (понеделник и вторник) в зала 6 на НДК – началото е от 9.30 часа.

Публикувана във НОВИНИ - АРХИВ

На 25 и 26 юни 2007 г. Икономическият и социален съвет, съвместно с Европейския икономически и социален комитет, организира Регионална конференция на икономическите и социални съвети и сродни институции от Югоизточна Европа и от Черноморската зона. Целта на конференцията е да се обменят добри практики и информация за ролята на социалния и гражданския диалог за развитие на обществото. 23 страни са потвърдили, че изпращат представители от основни институции, които водят социален и граждански диалог на национално равнище. Сред тях са Унгария, Англия, Франция, Ирландия, Италия, Полша, Чехия, Швеция, Естония, Испания, Словения, Албания, Босна и Херцеговина, Хърватска, Македония, Гърция, Молдова, Сърбия, Румъния, Турция, Украйна, Черна гора, Грузия.

Публикувана във НОВИНИ - АРХИВ

Председателят на Икономическия и социален съвет (ИСС) доц. Лалко Дулевски се срещна вчера, 4 юни 2007 г., с представителя за България на УНИЦЕФ Октавиан Бивол. Срещата бе по искане на г-н Бивол и поводът за нея бе приетото наскоро становище на ИСС “Семейството, доброто родителство и равните възможности между половете”. В разговорите участваха председателят на Комисията по социална политика на ИСС Владимир Бояджиев и членовете Валентина Зартова, Духомир Минев и Николай Цанков.

Публикувана във НОВИНИ - АРХИВ

С писмо от 31 май 2007 г. председателят на Народното събрание Георги Пирински предложи на Икономическия и социален съвет да изготви становище по Законопроекта за изменение и допълнение на Закона за здравето, внесен на 16 март 2007 г. от Ива Станкова и група народни представители. Според чл. 5 от Закона за Икономическия и социален съвет право да искат становище от ИСС имат президентът, председателят на Народното събрание и Министерският съвет.

Публикувана във НОВИНИ - АРХИВ

МИСИЯ

ГРАЖДАНСКИЯТ ПАРЛАМЕНТ НА БЪЛГАРИЯ

е «мостът» между гражданите и властта. Мисията му е да гарантира връзката между обществото и държавното управление. Той е новата, модерна институция на гражданския диалог.

ИСС е призван да улесни достъпа и участието на гражданските структури при вземането на обществено важни решения за управлението на страната ни в областта на икономическата и социалната политика.

Основната цел в дейността му е да осигури възможност различните представители на организираното гражданско общество свободно да изразяват гледните си точки, като същевременно се постигне единно мнение по въпроси от общи интереси. Съветът изразява и защитава интересите на гражданското общество в диалога с изпълнителната и законодателната власт.

Продължава

АРХИВ

Банер
Банер