Нови статии по дата: септември 2007
Председателят на Икономическия и социален съвет доц. д-р Л.Дулевски ще участвува в Международна конференция на тема “Междуправителствена конференция /МПК/ 2007: организираното гражданско общество има думата за бъдещето на Европа”. Конференцията се организира от ЕИСК на 27 и 28 септември 2007 г. в гр. Брюксел и нейната цел е да гарантира, че гласът на организираното гражданско общество ще бъде чут по време на преговорите в рамките на МПК и че постиженията на Конвента по отношение на демократичната легитимност и демокрацията на участието няма да бъдат поставени под съмнение. Посещението е по покана на г-н Д.Димитриадис – президент на ЕИСК.
Публикувана във НОВИНИ - АРХИВ

Председателят на Икономическия и социален съвет доц. Лалко Дулевски ще участва в работата на международна конференция на тема: „Трансгранични и сезонни работници в земеделието: Проблеми и перспективи“.

Публикувана във НОВИНИ - АРХИВ

МИСИЯ

ГРАЖДАНСКИЯТ ПАРЛАМЕНТ НА БЪЛГАРИЯ

е «мостът» между гражданите и властта. Мисията му е да гарантира връзката между обществото и държавното управление. Той е новата, модерна институция на гражданския диалог.

ИСС е призван да улесни достъпа и участието на гражданските структури при вземането на обществено важни решения за управлението на страната ни в областта на икономическата и социалната политика.

Основната цел в дейността му е да осигури възможност различните представители на организираното гражданско общество свободно да изразяват гледните си точки, като същевременно се постигне единно мнение по въпроси от общи интереси. Съветът изразява и защитава интересите на гражданското общество в диалога с изпълнителната и законодателната власт.

Продължава

АРХИВ

Банер
Банер