Нови статии по дата: май 2008

Икономическият и социален съвет на България, по инициатива на Конфедерацията на независимите синдикати в България, организира конференция на тема: “Лисабонският договор и Хартата за основните права – предимствата и ползите за гражданите на Европа”. Конференцията ще се състои на 15 май (четвъртък) от 10:00 часа в зала “Сердика” на хотел “Шератон”, София.

Конференцията ще бъде открита от г-н Георги Пирински – Председател на 40-то Народно събрание на Република България.

Публикувана във НОВИНИ - АРХИВ

МИСИЯ

ГРАЖДАНСКИЯТ ПАРЛАМЕНТ НА БЪЛГАРИЯ

е «мостът» между гражданите и властта. Мисията му е да гарантира връзката между обществото и държавното управление. Той е новата, модерна институция на гражданския диалог.

ИСС е призван да улесни достъпа и участието на гражданските структури при вземането на обществено важни решения за управлението на страната ни в областта на икономическата и социалната политика.

Основната цел в дейността му е да осигури възможност различните представители на организираното гражданско общество свободно да изразяват гледните си точки, като същевременно се постигне единно мнение по въпроси от общи интереси. Съветът изразява и защитава интересите на гражданското общество в диалога с изпълнителната и законодателната власт.

Продължава

АРХИВ

Банер
Банер