Нови статии по дата: септември 2008
Лисабонската стратегия е инструментът на Европейския съюз, чрез който може да се реализират очакванията на обществото ни за напредък на България, за по-добро развитие на бизнессредата у нас, за решаване на основните икономически и социални проблеми у нас. Проведената днес открита и активна дискусия с участието на представители на законодателната и изпълнителната власт, граждански организации, научни институти е ясен сигнал в тази насока.

Това обобщи председателят на Икономическия и социален съвет (ИСС) доц. д-р Лалко Дулевски при закриването на конференцията с международно участие “Обновената Лисабонска стратегия – нови социални икономически реалности за гражданското общество в България”, която съветът организира днес, 24 септември.

 

Публикувана във НОВИНИ - АРХИВ

“Обновената Лисабонска стратегия – нови социални и икономически реалности за гражданското общество в България” е темата на конференцията с международно участие, която Икономическият и социален съвет организира на 24 септември 2008 г. (сряда), от 10.00 ч. в зала “Средец” на хотел “Шератон”.

Публикувана във НОВИНИ - АРХИВ

Публичната консултация под патронажа и с участието на президента на Република България г-н Георги Първанов на тема “Грижата за децата и семейството – национален приоритет и отговорност”, която се проведе днес, 16 септември 2008 г., бе организирана от Икономическия и социален съвет на Република България. Тя е в изпълнение на решенията на проведената през март тази година дискусия в Русе на тема “За децата на България – откровено и ангажирано”.

С приетия План за дейността на институциите, неправителствените организации и бизнеса, произтичаща от срещата в Русе, на Икономическия и социален съвет (ИСС) бе възложено да съгласува и консултира практическите стъпки за изпълнение на плана със структури на гражданското общество у нас и в Европейския съюз. За целта съветът инициира днешната публична дискусия с участието на представители на Икономическия и социален съвет на Франция – една от водещите европейски страни в политиките по отношение на семейството.

Публикувана във НОВИНИ - АРХИВ
Франция е сред водещите европейски страни, разработили и прилагащи модерни политики в подкрепа на семейството, насърчаване на доброто родителство и закрилата на децата. Те бяха представени на проведената днес, 16 септември, публична консултация на тема: Грижата за децата и семейството – национален приоритет и отговорност.
Публикувана във НОВИНИ - АРХИВ
Публична консултация под патронажа и с участието на президента на Република България г-н Георги Първанов на тема “Грижата за децата и семейството – национален приоритет и отговорност” ще се проведе във вторник, 16 септември 2008 г., от 10.00 ч. в зала “Александър” на хотел “Радисън”.

Консултацията, която е с международно участие, се организира от Икономическия и социален съвет на Република България. Тя е в изпълнение на решенията и продължение на проведената през март тази година дискусия в Русе на тема “За децата на България – откровено и ангажирано”.

Публикувана във НОВИНИ - АРХИВ

МИСИЯ

ГРАЖДАНСКИЯТ ПАРЛАМЕНТ НА БЪЛГАРИЯ

е «мостът» между гражданите и властта. Мисията му е да гарантира връзката между обществото и държавното управление. Той е новата, модерна институция на гражданския диалог.

ИСС е призван да улесни достъпа и участието на гражданските структури при вземането на обществено важни решения за управлението на страната ни в областта на икономическата и социалната политика.

Основната цел в дейността му е да осигури възможност различните представители на организираното гражданско общество свободно да изразяват гледните си точки, като същевременно се постигне единно мнение по въпроси от общи интереси. Съветът изразява и защитава интересите на гражданското общество в диалога с изпълнителната и законодателната власт.

Продължава

АРХИВ

Банер
Банер