Нови статии по дата: септември 2010

Включването на социалните партньори и организираното гражданско общество в стратегия Европа 2020.

Публикувана във НОВИНИ - АРХИВ

На 10 септември 2010 г., в рамките на Европейската година за борба с бедността и социалното изключване се проведе международна конференция на тема „Трудовата заетост и бедността в България: ролята на организираното гражданско общество в борбата срещу бедността и социалното изключване”. Тя бе организирана от КТ Подкрепа, съвместно с НС на ТПК и КРИБ.

Публикувана във НОВИНИ - АРХИВ

МИСИЯ

ГРАЖДАНСКИЯТ ПАРЛАМЕНТ НА БЪЛГАРИЯ

е «мостът» между гражданите и властта. Мисията му е да гарантира връзката между обществото и държавното управление. Той е новата, модерна институция на гражданския диалог.

ИСС е призван да улесни достъпа и участието на гражданските структури при вземането на обществено важни решения за управлението на страната ни в областта на икономическата и социалната политика.

Основната цел в дейността му е да осигури възможност различните представители на организираното гражданско общество свободно да изразяват гледните си точки, като същевременно се постигне единно мнение по въпроси от общи интереси. Съветът изразява и защитава интересите на гражданското общество в диалога с изпълнителната и законодателната власт.

Продължава

АРХИВ

Банер
Банер