Нови статии по дата: май 2012

Председателят на ИСС проф. Лалко Дулевски и заместник-председателите на ИСС - д-р Константин Тренчев, Васил Велев и проф. Нено Павлов се срещнаха с Президента на Републиката Росен Плевнелиев.

На срещата бяха дискутирани редица въпроси по стратегически важни за развитието на България проблеми. Президентът представи своята визия относно националните приоритети, заложени в Националната програма за развитие на България до 2020 година.

От своя страна, председателят проф. Дулевски запозна Президента с работата на ИСС, както и с конкретни мероприятия и дейности, които съветът планира да осъществи до края на годината.

На срещата бяха очертани възможностите за сътрудничество на ИСС с Президентската институция, където представителите на ИСС подчертаха значението на мястото на консултативния процес и участието на организираното гражданско общество при разработването и приемането на Националната стратегия за развитието на България.

Изразена бе готовност и съгласие за организиране на съвместни инициативи и форуми с участието и на европейски партньори.

Публикувана във НОВИНИ - АРХИВ

МИСИЯ

ГРАЖДАНСКИЯТ ПАРЛАМЕНТ НА БЪЛГАРИЯ

е «мостът» между гражданите и властта. Мисията му е да гарантира връзката между обществото и държавното управление. Той е новата, модерна институция на гражданския диалог.

ИСС е призван да улесни достъпа и участието на гражданските структури при вземането на обществено важни решения за управлението на страната ни в областта на икономическата и социалната политика.

Основната цел в дейността му е да осигури възможност различните представители на организираното гражданско общество свободно да изразяват гледните си точки, като същевременно се постигне единно мнение по въпроси от общи интереси. Съветът изразява и защитава интересите на гражданското общество в диалога с изпълнителната и законодателната власт.

Продължава

АРХИВ

Банер
Банер