Нови статии по дата: август 2013

На 30 юли 2013 година Икономическият и социален съвет (ИСС) в партньорство с Министерството на труда и социалната политика и Общинската администрация – гр. Троян организираха първата от серия регионални кръгли маси на тема: „Социална икономика и социално предприемачество”, които Съветът възнамерява да проведе, за да представи и консултира със заинтересованите страни разработените по тази тема негови актове.

На мероприятието присъстваха представители на Министерството на труда и социалната политика (МТСП), Националното сдружение на общините в Република България, Националния съюз на трудово-производителните кооперации, регионални представители на работодателските и синдикални организации, местния бизнес и др.     При откриване на събитието изказвания направиха проф. д-р Лалко Дулевски, председател на ИСС, изпълнителният директор на НСОРБ е ст. н. с. д-р Гинка Чавдарова и Донка Михайлова, кмет на Община Троян.

Публикувана във НОВИНИ - АРХИВ

МИСИЯ

ГРАЖДАНСКИЯТ ПАРЛАМЕНТ НА БЪЛГАРИЯ

е «мостът» между гражданите и властта. Мисията му е да гарантира връзката между обществото и държавното управление. Той е новата, модерна институция на гражданския диалог.

ИСС е призван да улесни достъпа и участието на гражданските структури при вземането на обществено важни решения за управлението на страната ни в областта на икономическата и социалната политика.

Основната цел в дейността му е да осигури възможност различните представители на организираното гражданско общество свободно да изразяват гледните си точки, като същевременно се постигне единно мнение по въпроси от общи интереси. Съветът изразява и защитава интересите на гражданското общество в диалога с изпълнителната и законодателната власт.

Продължава

АРХИВ

Банер
Банер