Нови статии по дата: юни 2015

Бюлетинът „Europe III – The voice of Groupe III“, издаван от Трета група на Европейският икономически и социален комитет, публикува в юлския си брой обширна информация за посещението на Ариане Родер в България.

Публикувана във НОВИНИ - АРХИВ

Гражданските организации да работят прозрачно и открито, да се организират по ясни критерии и представителност, да бъдат независими и самостоятелни. Това са основните бележки в резолюция на Икономическия и социален съвет, представена днес на пресконференция в БТА. Поводът за резолюцията е първоначален проект на Министерството на правосъдието за промени в Закона за юридическите лица с нестопанска цел.

Публикувана във НОВИНИ - АРХИВ

Икономическият и социален съвет (ИСС) ще представи на пресконференция в петък, 19 юни т.г., от 12 ч. в БТА, своя резолюция по първия проект на Закон за изменение и допълнение на Закона за юридическите лица на Министерството на правосъдието, в който се предвижда създаването на Съвет за развитие на гражданското общество и Фонд за подкрепа развитието на гражданските организации.

Публикувана във НОВИНИ - АРХИВ

Държавната и местна власт трябва да инвестират в обучение и квалификация на млади специалисти във всяко населено място според потребностите на бизнеса, за да се премахне дефицитът на необходими кадри. Това стана ясно от проведената регионална кръгла маса на тема „От образование към заетост – възможности пред младите хора”, която се състоя на 15 юни 2015 г. в град Гоце Делчев.

Публикувана във НОВИНИ - АРХИВ

Икономическият и социален съвет на България (ИСС) съвместно с Община Гоце Делчев и със съдействието на Министерството на образованието и науката (МОН), Министерството на труда и социалната политика (МТСП) организира регионална кръгла маса на тема: “От образование към заетост - възможности пред младите хора в община Гоце Делчев”, която ще се проведе на 15 юни 2015 г. /понеделник/ от 9.30 ч. в заседателна зала на Община Гоце Делчев, ул. "Царица Йоанна" 2.

Публикувана във НОВИНИ - АРХИВ

МИСИЯ

ГРАЖДАНСКИЯТ ПАРЛАМЕНТ НА БЪЛГАРИЯ

е «мостът» между гражданите и властта. Мисията му е да гарантира връзката между обществото и държавното управление. Той е новата, модерна институция на гражданския диалог.

ИСС е призван да улесни достъпа и участието на гражданските структури при вземането на обществено важни решения за управлението на страната ни в областта на икономическата и социалната политика.

Основната цел в дейността му е да осигури възможност различните представители на организираното гражданско общество свободно да изразяват гледните си точки, като същевременно се постигне единно мнение по въпроси от общи интереси. Съветът изразява и защитава интересите на гражданското общество в диалога с изпълнителната и законодателната власт.

Продължава

АРХИВ

Банер
Банер