Items filtered by date: March 2006

12 представители от трите основни групи, членове на Икономическия и социален съвет на България, ще бъдат излъчени официално от българското правителство да работят в Европейския икономически и социален комитет в Брюксел. Днес в ИСС генералният секретар на Европейския икономически и социален комитет Патрик Вентурини информира председателския съвет на ИСС за процеса по номиниране на българските представители в ЕИСК.

Published in NEWS - ARCHIVE

Анне-Мари Зигмунд, президент на Европейския икономически и социален комитет в Брюксел, ще посети страната ни на 3 и 4 април т.г. Г-жа Зигмунд идва за пръв път на официално посещение в София по покана на Икономическия и социален съвет на България.

Тя ще се срещне с председателя на Народното събрание Георги Пирински и с министър- председателя Сергей Станишев. Г-жа Зигмунд се придружава от генералния секретар на ЕИСК Патрик Вентурини. Двамата ще вземат участие в пленарна сесия на ИСС, на която ще бъде приет отчетът за дейността на Съвета през 2005 г.

Published in NEWS - ARCHIVE

Днес, 30 март 2006 г., на посещение в България пристигна генералният секретар на Европейския икономически и социален комитет Патрик Вентурини. Г-н Вентурини е част от официалната делегация на Европейския икономически и социален комитет, която е в България на 3 и 4 април 2006 г. по покана на Икономическия и социален съвет на България. Делегацията ще води президентът на ЕИСК Анне-Мари Зигмунд, която пристига в страната ни в понеделник.

Първата среща на генералния секретар на ЕИСК Патрик Вентурини днес беше с управителя на БНБ Иван Искров и с главния секретар на БНБ и председател на постоянната комисия по “Икономическа политика” в ИСС Петко Кръстев.

 

Published in NEWS - ARCHIVE

В края на април тази година министърът на труда и социалната политика Емилия Масларова ще се срещне и обсъди с Икономическия и социален съвет дългосрочната програма на социалната политика, съобщи тя на срещата си днес с генералния секретар на Европейския икономически и социален комитет в Брюксел Патрик Вентурини. Министърът на труда и социалната политика подкрепя дейността на Икономечския и социален съвет и ще участва в съвместна публична дискусия на становище на ИСС по Лисабонската стратегия, стана ясно още на срещата.

Задено с председателя на ИСС доц. Лалко Дулевски на срещата е коментиран социалният диалог и министър Масларова е изразила задоволство от постигнатия консенсус между социалните партньори за последните промени в Кодекса на труда, които кореспондират с европейското законодателство.

Published in NEWS - ARCHIVE

Официална делегация на Европейския икономически и социален комитет пристига в България от 30 март до 4 април 2006 г. по покана на Икономическия и социален съвет на България. Делегацията ще води президентът на ЕИСК Анне-Мари Зигмунд. В порграмата на делегацията са предвидени срещи с председателя на Народното събрание Георги Пирински и с министър- председателя Сергей Станишев. Г-жа Зигмунд и генарлният секретар на ЕИСК Патрик Вентурини, който я придружава, ще участват в пленарна сесия на ИСС в понеделник, 3 април 2006 г. Сесията ще приеме отчета за дейността на ИСС през миналата година.

По време на визитата си делегацията на ЕИСК ще се срещне и с министъра на труда и социалната политика Емилия Масларова.

Целта на посещението на делегацията е да подкрепи дедейността на ИСС и развитието и ролята на гражданския диалог в България месеци преди приемането на страната ни в ЕС.

Published in NEWS - ARCHIVE

MISSION

“THE CIVIL PARLIAMENT” OF BULGARIA

is the “bridge” between citizens and the national government. Its mission is to support such “bridging” so as to facilitate the communication between the society and the national government. It is the new and modern institution of the civil dialogue.

The ESC's mission is to promote civil society organisations access to and involvement in the process of decision-making on strategic economic and social issues.

The main goal of ESC's operation is to enable different representatives of organised civil society to feel free to state their views whereas unanimity on matters of common interest is encouraged. The Council expresses and protects civil society interests by communicating agreed statements and proposals submitted by its members to the executive and legislative authorities.

Read More
Banner
Banner