Items filtered by date: June 2006

Днес, 27 юни 2006 г., на пленарна сесия членовете на Икономическия и социален съвет приеха проект на становище на тема “Проблеми на индустрията в процеса на присъединяване на България към Европейския съюз”. Становището бе представено на пресконференция днес от председателя на ИСС доц. Лалко Дулевски и от Васил Велев – член на ИСС от групата на работодателите и председател на Асоциацията на индустриалния капитал в България, който е и докладчик по темата на становището.

Published in NEWS - ARCHIVE

“...В икономическото и индустриално развитие на България продължават да съществуват множество тежки проблеми и регионални, секторни и продуктови диспропорции, които не могат да бъдат решени бързо и ефективно без принципно нова активна индустриална политика”, се казва в проект на становище на Икономическия и социален съвет. Проектът ще бъде обсъден и гласуван от членовете на ИСС на 27 юни 2006 г. , вторник.

Published in NEWS - ARCHIVE

Членовете на Икономическия и социален съвет обсъдиха днес, в НДК заедно с министрите Емилия Масларова и Пламен Орешарски проекта за стратегия по доходите. В дискусията участваха още зам.-министрите Горан Банков от МТСП и Кирил Ананиев и Любомир Дацов от МФ., както и съветникът на президента по икономическите и социални въпроси Николай Николов, председателят на социалната комисия в Народното събрание Хасан Адемов. Специален гост на обсъждането бе и Анри Малос – съпредседател на Смесения консултативен комитет Европейски съюз – България.

Published in NEWS - ARCHIVE

Анри Малос – съпредседател на Смесения консултативен комитет Европейски съюз – България, ще участва в обсъждането на проекта на средносрочна стратегия на Министерството на труда и социалната политика за повишаване на доходите на населението 2007 – 2009 г. Г-н Малос е на посещение в България по покана на председателя на Икономическия и социален съвет на България доц. Лалко Дулевски.

Published in NEWS - ARCHIVE

Икономическият и социален съвет организира публична дискусия – консултация по проекта на средносрочна стратегия на Министерството на труда и социалната политика за повишаване на доходите на населението 2007 - 2009 г на 20 юни 2006 г. /вторник/ от 10.00 часа в зала 9 на НДК.

Published in NEWS - ARCHIVE

В началото на юли т.г. Икономическият и социален съвет ще приеме и публично ще представи становище по проекта на Министерството на здравеопазването за Национална здравна стратегия 2007 – 2012 г. Становището е в резултат на самосезиране на ИСС.

Published in NEWS - ARCHIVE

MISSION

“THE CIVIL PARLIAMENT” OF BULGARIA

is the “bridge” between citizens and the national government. Its mission is to support such “bridging” so as to facilitate the communication between the society and the national government. It is the new and modern institution of the civil dialogue.

The ESC's mission is to promote civil society organisations access to and involvement in the process of decision-making on strategic economic and social issues.

The main goal of ESC's operation is to enable different representatives of organised civil society to feel free to state their views whereas unanimity on matters of common interest is encouraged. The Council expresses and protects civil society interests by communicating agreed statements and proposals submitted by its members to the executive and legislative authorities.

Read More
Banner
Banner