Items filtered by date: November 2008
Председателят на Икономическия и социален съвет на България доц. д-р Лалко Дулевски ще участва в Годишната среща на президентите на икономическите и социални съвети на страните-членки на Европейския съюз и Европейския икономически и социален комитет (ЕИСК), която ще се проведе в петък, 28 ноември, в Малта.
Published in NEWS - ARCHIVE
Проблемите на българската текстилна индустрия - влошаване на финансовото й състояние, загуба на пазари, негативно влияние на световната финансова криза и други, както и необходимите действия и мерки за тяхното решаване от страна на изпълнителната и законодателната власт и бъдещото развитие на отрасъла, са тема на публичната консултация, която Икономическият и социален съвет (ИСС) организира във вторник, 25 ноември.
Published in NEWS - ARCHIVE
Държавата да предприеме спешни мерки в краткосрочен план, за да се даде глътка въздух на текстилния и шивашкия бранш у нас в условията на финансовата криза и да се подпомогне оцеляването му.

Това поискаха представителите на асоциации, камари, браншови и синдикални организации от отрасъла по време на проведената днес, 25 ноември, публична консултация. Тя се организира от Икономическия и социален съвет под егидата на заместник министър-председателя г-н Ивайло Калфин.
Published in NEWS - ARCHIVE

Във вторник, 25 ноември, Икономическият и социален съвет (ИСС) организира публична консултация по проблемите и бъдещето на българската текстилна индустрия.

Консултацията ще бъде открита в 10.00 ч. от заместник министър-председателя г-н Ивайло Калфин, под чиято егида тя се провежда.

Форумът ще се състои в залата на хотел „Арена ди Сердика” (ул. “Будапеща” 2-4).

Консултацията е открита за представителите на медиите.

Published in NEWS - ARCHIVE
Икономическият и социален съвет настоява да се води дебат за политиките, които се реализират чрез държавния бюджет, а не само по конкретните числа в бюджета. Тази позиция изрази председателят на Икономическия и социален съвет (ИСС) доц. д-р Лалко Дулевски по време на организираната от съвета публична консултация по проектозакона за държавния бюджет на България за 2009 г. Тя се проведе във вторник, 11 ноември, в рамките на открита пленарна сесия на ИСС.

В нея участваха министърът на финансите доц. Пламен Орешарски, заместник-министрите на финансите г-н Кирил Ананиев и г-н Любомир Дацов, директори на дирекции и отдели в Министерството на финансите.
Published in NEWS - ARCHIVE
Във вторник, 11 ноември, от 10.00 часа Икономическият и социален съвет организира консултация по проекта на Закон за държавния бюджет за 2009 г. с министъра на финансите Пламен Орешарски и неговия екип. Дискусията ще се проведе в заседателната зала на ИСС (бул. “Мария Луиза” 22).
Published in NEWS - ARCHIVE

MISSION

“THE CIVIL PARLIAMENT” OF BULGARIA

is the “bridge” between citizens and the national government. Its mission is to support such “bridging” so as to facilitate the communication between the society and the national government. It is the new and modern institution of the civil dialogue.

The ESC's mission is to promote civil society organisations access to and involvement in the process of decision-making on strategic economic and social issues.

The main goal of ESC's operation is to enable different representatives of organised civil society to feel free to state their views whereas unanimity on matters of common interest is encouraged. The Council expresses and protects civil society interests by communicating agreed statements and proposals submitted by its members to the executive and legislative authorities.

Read More

LATEST ACTS

Banner
Banner