MenuНачало 9 Актуално 9 Европейският икономически и социален комитет награди Фондация „Карин дом“

Европейският икономически и социален комитет награди Фондация „Карин дом“

Актуално, Последни новини

Начало 9 Актуално 9 Европейският икономически и социален комитет награди Фондация „Карин дом“

Фондация „Карин дом“ е българската неправителствена организация, която Европейският икономически и социален комитет  награди в традиционния си конкурс за  гражданското общество.  Тази година темата на конкурса бе „Гражданското общество срещу COVID-19“. ЕИСК съобщи, че наградата ще бъде изключителна, еднократна награда, заменяща неговата традиционна Награда за гражданското общество. Целта беше да се отдаде почит на гражданското общество в Европа, което активно и безкористно участваше в прояви на солидарност още от първите дни на пандемията. В конкурса са кандидатствали 250 проекта от европейски държави. 23 от тях получиха наградата. Фондация „ Карин дом“ е сред носителите на наградата на ЕИСК.

Фондация „Карин дом“ е добре известна у нас с грижите и подкрепата на деца и семейства със специални нужди. Наградата е в категорията „Образователни услуги и информация за пандемията“ и е присъдена за бързото трансформиране на консултациите и подкрепата за деца със специални нужди от присъствени в онлайн консултации. Така терапията на децата продължи в домашни условия без прекъсване.

Повече информация можете да прочетете тук: https://www.eesc.europa.eu/en/agenda/our-events/events/civil-solidarity-prize/press-releases

Print Friendly, PDF & Email
Font Resize
Contrast