MenuНачало 9 Актуално 9 Утре Икономическият и социален съвет на Република България в сътрудничество с Европейския икономически и социален комитет и с подкрепата на Университета за национално и световно стопанство, организира кръгла маса

Утре Икономическият и социален съвет на Република България в сътрудничество с Европейския икономически и социален комитет и с подкрепата на Университета за национално и световно стопанство, организира кръгла маса

Актуално, Новини

Начало 9 Актуално 9 Утре Икономическият и социален съвет на Република България в сътрудничество с Европейския икономически и социален комитет и с подкрепата на Университета за национално и световно стопанство, организира кръгла маса

Икономическият и социален съвет на Република България (ИСС) в сътрудничество с Европейския икономически и социален комитет (ЕИСК), и с подкрепата на Университета за национално и световно стопанство (УНСС), организира кръгла маса на тема „Организираното гражданско общество през призмата на европейските избори 2024: отстояване на отрития демократичен дебат“.
Събитието е посветено на Деня на Европа на 9 май 2024 г. и ще се проведе утре от 10:00 часа в „Тържествена зала“ на УНСС.
Предстоящите Европейски избори предоставят възможност на нас, европейските граждани, да  участваме във формирането на политики и определянето на бъдещето на Европейския съюз.
Събитието има за цел да постави акцент върху възможността българските граждани да използват демократичното си право да гласуват на предстоящите избори за Европейски парламент, които ще се проведат на 9 юни 2024 г.
Кръглата маса отново ще постави акцент върху ролята на организираното гражданско общество в борбата срещу дезинформацията; ще даде възможност за обмяна на мнения и добри практики, установяване на контакти и сътрудничество. Специално внимание ще се отдели на младите хора и въвличането им в предизвикателствата на информационния поток и социални мрежи.
Във форума участие ще вземат членовете на ИСС – представители на синдикални и работодателски организации и неправителствени организации, както и представители на академичните среди, членове на ЕИСК, европейски организации, медии и други.

Събитието ще е хибридно, така че изпращаме и линк за онлайн включване:

When: May 9, 2024 10:00 Sofia
Register in advance for this meeting:
https://us06web.zoom.us/meeting/register/tZEvfuCuqTgqG9V0-zhRI6BD6HwRUV0LMMwa
After registering, you will receive a confirmation email containing information about joining the meeting.

Допълнителна информация:

Програма на събититето
Биографична справка на говорителите

40 дена преди провеждането на Европейските избори 2024 година Евробарометър излезе със специално пролетно социологическо проучване до колко държавите членки на ЕС за заинтересовани по отношение на тези избори, като за ЕС е 60 %, а за България – 40%.

Европейският парламент изработи и разпространи видеоклип „Използвайте своя глас“:

  1. Български: https://elections.europa.eu/video/bg
  2. In English: on the European elections website and on Youtube
Print Friendly, PDF & Email
Font Resize
Contrast
Share via
Copy link
Powered by Social Snap