MenuНачало 9 Актуално 9 Зорница Русинова пред ТВ Европа: ИСС ще работи за по-зелена и по-дигитална България

Зорница Русинова пред ТВ Европа: ИСС ще работи за по-зелена и по-дигитална България

Актуално, Новини

Начало 9 Актуално 9 Зорница Русинова пред ТВ Европа: ИСС ще работи за по-зелена и по-дигитална България

ИСС си постави цел България да бъде по-зелена и дигитална като стратегическа цел и поредица от актове на съвета вярваме, че ще допринесат за обществото да постигне тази своя цел, каза председателят на ИСС Зорница Русинова. Тя подчерта и значението на теми, които са свързани с преодоляване на последиците от Ковид 19 кризата. През следващия месец ИСС ще обсъди актове за здравеопазването и за икономическите и социалните мерки за възстановяване след здравната криза, съобщи още председателят на ИСС.

Тя представи двете становища, които ИСС прие на пленарната си сесия в края на май т.г.  – за  Споразумението за партньорство и програмите към него до 2027 г. и за приложението на работата от разстояние. Двете становища са богати на предложения за по-ефективно приложение на програмите за икономическото и социалното развитие на България и за по-детайлно регулиране на условията за работа от разстояние, заяви Зорница Русинова в интервюто. Тя подчерта, че и двете становища са насочени към по-ефективни инвестиции на ресурсите и създаване на по-добри условия за труд. Председателят на ИСС коментира и предложенията на съвета за подобряване на Националния план за възстановяване и устойчивост като посочи, че според позицията на ИСС стратегическите планове трябва да  бъдат така свързани, че ресурсите от тях да постигнат ефекта на синергия.

Интервюто можете да видите на https://www.tvevropa.com/2021/06/efektite-ot-prilagane-na-rabotata-ot-razstoyanie-v-balgariya/

Print Friendly, PDF & Email
Font Resize
Contrast
Share via
Copy link
Powered by Social Snap