MenuНачало 9 Актуално 9 Икономическият и социален съвет и Софийски университет „Св. Климент Охридски“ подписаха меморандум за сътрудничество

Икономическият и социален съвет и Софийски университет „Св. Климент Охридски“ подписаха меморандум за сътрудничество

Актуално, Новини

Начало 9 Актуално 9 Икономическият и социален съвет и Софийски университет „Св. Климент Охридски“ подписаха меморандум за сътрудничество

Икономическият и социален съвет на Република България и Софийският университет „Св. Климент Охридски“ сключиха меморандум за сътрудничество. Той бе подписан официално от Зорница Русинова – председател на ИСС, и проф. дфн Анастас Герджиков – ректор на висшето училище. Амбицията е партньорството между двете институции да става все по-интензивна и да подпомогне за качеството на обучението на студенти и докторанти в университета чрез организиране на публични лекции, дискусии и други инициативи от съвместен интерес. Предвидено е и партньорство за осъществяване на проучвания и изследвания в областта на икономиката и управлението, необходими при подготовка на актове на Съвета.
На събитието присъстваха Смилена Костова, главен секретар на ИСС и Николай Павлов, директор на дирекция „Икономически и социални въпроси“. В срещата участваха още, провеждащите своя стаж в ИСС студенти от СУ, Ивалена Томова, Бояна-Рада Симеонова, Филип Йорданов – специалност „Публична администрация“ и Гергана Владимирова – специалност „Европеистика“.
Проф. дфн Анастас Герджиков и г-жа Зорница Русинова потвърдиха желанието си за съвместна ползотворна работа и обсъдиха отличната подготовка на студентите на Алма матер, която им позволява успешно да се справят със задачите и предизвикателствата на стажа в ИСС.

Print Friendly, PDF & Email
Font Resize
Contrast
Share via
Copy link
Powered by Social Snap