MenuНачало 9 Актуално 9 ИСС ще подкрепя организацията на малките хора в България

ИСС ще подкрепя организацията на малките хора в България

Актуално, Новини

Начало 9 Актуално 9 ИСС ще подкрепя организацията на малките хора в България

Председателят на Икономическия и социален съвет г-жа Зорница Русинова се срещна с представители на  Центъра за интеграция на малките хора по случай 25 години от създаването на организацията. “В много от своите актове ИСС е насочвал вниманието на управляващите към подкрепата за хората с увреждания и хората със специфични потребности”, каза Зорница Русинова  и увери организацията на малките хора, че ИСС ще продължи да  защитава и техните интереси. Тя представи  основните приоритети и акценти в дейността на ИСС и предложи организацията на малките хора да бъде партньор в търсене на реални решения за по-голяма ангажираност на институциите за тази група български граждани.

Председателят на Центъра за интеграция на малките хора Светослав Чернев благодари за вниманието, проявено от ИСС, към проблемите на малките хора и  подчерта, че всяка подкрепа за тях е от голямо значение за пълноценната им интеграция в обществото. Той информира за  постигнати добри резултати и практики на организацията.

Светослав Чернев заедно с експерта в Центъра Максимилиана Станчева  показаха на гостите си новия център за социална подкрепа, изграден от самата организация на малките хора, кол центъра, библиотеката и новата си леглова база. “Амбицията ни е да сме максимално полезни на хората, които имат нужда от подкрепа, от обучение, от заетост или дори само от добри думи”, обобщи председателят на Центъра.

Зорница Русинова предложи общи инициативи на ИСС за подкрепа на малките хора като изложби на произведени от тях сувенири, търсене на специфични помощни средства, необходими за всекидневието им и др.

Председателят на ИСС подари на Центъра икона на Св. Мина, като символ за закрила и подкрепа на малките хора.

Print Friendly, PDF & Email
Font Resize
Contrast
Share via
Copy link
Powered by Social Snap