MenuНачало 9 Актуално 9 Председателят на ИСС Зорница Русинова участва в конференция на тема „Гражданите могат да се противопоставят на дезинформацията“

Председателят на ИСС Зорница Русинова участва в конференция на тема „Гражданите могат да се противопоставят на дезинформацията“

Актуално, Новини

Начало 9 Актуално 9 Председателят на ИСС Зорница Русинова участва в конференция на тема „Гражданите могат да се противопоставят на дезинформацията“

Председателят на Икономическия и социален съвет на Република България Зорница Русинова участва в конференция на тема „Гражданите могат да се противопоставят на дезинформацията“, организирана от Европейския икономически и социален комитет (ЕИСК) на 18 април 2024 г. в Кишинев, Молдова.
Конференцията е част от кампанията на ЕИСК за преодоляване на дезинформацията, която на 12 юни миналата година стартира първата си проява в София, посветена на борбата с дезинформацията, поставяйки началото на кампания за повишаване на осведомеността преди изборите за Европейски парламент през 2024 г.
Конференцията е част от серия от събития и информационни кампании в държавите членки на Европейския съюз и страните кандидатки. След успешна кампания в България, Република Молдова е избрана за второто издание. ЕИСК организира това събитие в сътрудничество с Молдовския държавен университет в Кишинев.
В конференцията споделят своя опит в сферата Зорница Русинова, председател на  Икономически и социален съвет на България, Богдан Симион, председател на  Икономически и социален съвет в Румъния и председателят на ЕИСК Оливер Рьоке в това събитие.
Г-жа Русинова представи българския опит на организираното гражданско общество като щит срещу потока от дезинформация. По време на конференцията беше подчертана необходимостта от подход „от долу нагоре“, основан на силна мрежа на гражданското общество за борба с дезинформацията по места. Политическата осведоменост и солидната законодателна рамка, заедно с независимите медии са от решаващо значение в борбата срещу проникването на фалшиви новини.

 

Print Friendly, PDF & Email
Font Resize
Contrast
Share via
Copy link
Powered by Social Snap