MenuНачало 9 Актуално 9 Среща на високо равнище ЕВРОМЕД

Среща на високо равнище ЕВРОМЕД

Актуално, Новини

Начало 9 Актуално 9 Среща на високо равнище ЕВРОМЕД

В периода 31 май – 1 юни 2022 г.  се провежда срещата на високо равнище на икономическите и социални съвети и сродни институции от Евро-средиземноморския регион (ЕВРОМЕД) с водеща тема „COVID-19: Ролята на гражданското общество за възстановяването и устойчивостта на Евро-

 
средиземноморския регион“ в Маракеш, Мароко.
Икономическият и социален съвет (ИСС) на Република България е представен на срещата от своя председател г-жа Зорница Русинова и д-р Милена Ангелова, член на Съвета от група I и на ЕИСК. По време на срещата г-жа Русинова взе участие в работна група на тема „Пътят към икономическото възстановяване“. В нея тя представи стратегическите приоритети на Икономическия и социален съвет за периода 2021-2025 г., които отразяват обединените усилия на гражданското общество да преодолее социалните и икономически предизвикателства, които COVID-19 постави на дневен ред.
 

По време на форума г-жа Ангелова модерира панел,
посветен на обобщение на заключенията от проведените работни групи. Г-жа Русинова и г-жа Ангелова проведоха работна среща с председателя на Европейския икономически и социален комитет (ЕИСК) г-жа Криста Швенг.
 

По време на срещата бяха обсъдени поставените цели в този мандат на ИСС да работи върху актове, които да отразяват динамичната икономическа, социална и политическа обстановка не само в България, като бъдат взети предвид и проблемите, които вълнуват организираното гражданско общество в Европейския съюз и международната общност. Г-жа Швенг изрази благодарността си за отличните отношения между ръководената от нея организация и ИСС и потвърди готовността си за продължаване на сътрудничеството между двете институции. Беше обсъдена и възможността за провеждане на съвместни инициативи през идната година.

Проведе се, също така, двустранна среща между председателя на ИСС и председателя на Икономическия, социален и екологичен съвет на Кралство Мароко г-н Ахмед Реда Шами, с когото беше обсъдено бъдещо сътрудническото между двата съвета

 

Print Friendly, PDF & Email
Font Resize
Contrast
Share via
Copy link
Powered by Social Snap