MenuНачало 9 Актуално 9 Студенти от БСУ се запознаха със становищата на ИСС свързани със „зелените“ решения и технологичната трансформация на икономиката

Студенти от БСУ се запознаха със становищата на ИСС свързани със „зелените“ решения и технологичната трансформация на икономиката

Актуално, Новини

Начало 9 Актуално 9 Студенти от БСУ се запознаха със становищата на ИСС свързани със „зелените“ решения и технологичната трансформация на икономиката

Бургаският свободен университет подписа споразумение за сътрудничество с Икономическия и социален съвет на Република България.
По инициатива на ректора на университета проф. д-р Милен Балтов, председателят на Съвета г-жа Зорница Русинова представи пред студентите от новите магистърски програми част от становищата и анализите на ИСС, свързани с Европейския зелен пакт и устойчивото развитие на България и технологичната трансформация и дигитализация на икономиката.
По време на дискусията специално внимание беше обърнато на Анализа на участието на младите хора в процесите на вземане на решения в България и в ЕС, както и на ролята на Икономическия съвет, като представител на организираното гражданско общество в тези процеси.
Зорница Русинова подчерта, че “мисията на ИСС е да бъде не само партньор в управлението на държавата, но и мощен двигател на организираното гражданско общество, подплатен от съгласие, аргументи, компромиси и винаги насочен към напредък и справедливост„.
Сътрудничеството с Бургаския свободен университет ще се развива в областта на съвместни проучвания и анализи, общи инициативи и подпомагане качеството на образование.

     

Print Friendly, PDF & Email
Font Resize
Contrast
Share via
Copy link
Powered by Social Snap