MenuНачало 9 Актуално 9 Членове на ИСС участваха в инициатива на френския Икономически, социален и екологичен съвет

Членове на ИСС участваха в инициатива на френския Икономически, социален и екологичен съвет

Актуално, Новини

Начало 9 Актуално 9 Членове на ИСС участваха в инициатива на френския Икономически, социален и екологичен съвет

Делегация на ИСС бе поканена от Икономическия, социален и екологичен съвет на Франция (CESE) да вземе участие в международно събитие, посветено на идеята за взаимно опознаване, диалог и задълбочаване на отношенията между съветите в ЕС. Инициативата се проведе в столицата Париж и събра на едно място членове на съвети от цяла Европа.
Представителите на ИСС от всяка от групите – Ивелин Желязков, Асия Гонева и Ина Агафонова – се запознаха отблизо с работата на CESE, като заедно с другите гости се включиха в работните му сесии и Пленарна сесия. Те представиха пред всички дейността, приоритетите и организацията на работата на българската институция. Установиха полезен контакт с колегите си от чуждестранните съвети и обмениха опит и добри практики.
Приета много добре, нашата делегация получи уверенията на френската страна за стремежа към задълбочаване и интензификация на двустранните отношения. От своя страна ИСС затвърди амбицията си за установяване на партньорства със сродните организации от ЕС, с които да работи за развитие на организираното гражданско общество и по теми от общ интерес в икономическата и социалната сфери.

  

Print Friendly, PDF & Email
Font Resize
Contrast
Share via
Copy link
Powered by Social Snap