MenuНачало 9 Актуално 9 Напусна ни завинаги д-р Стилиян Баласопулов

Напусна ни завинаги д-р Стилиян Баласопулов

Актуално, Новини

Начало 9 Актуално 9 Напусна ни завинаги д-р Стилиян Баласопулов

На 15.04.2021 г. след кратко боледуване ни напусна инж. д-р Стилиян Баласопулов, председател на Националния съюз на трудово – производителните кооперации (НС на ТПК), съобщиха колегите на г-н Баласопулов.

Икономическият и социален съюз изказва дълбоки съболезнования на близките и колегите на д-р Баласопулов  за тежката загуба.  ИСС също загуби един от своите дългогодишни членове, който работеше с професионализъм и отговорност за издигането ролята на кооперациите в България. По негова инициатива и със съдействието му ИСС прие актове, посветени на  развитието на социалната икономика и социалното предприемачество  у нас. Благодарение на неговите усилия социалната икономика  и  предприемачество вече са добре познати и регламентирани като дейност.

Трудно  е да се обгърне цялостната обществена дейност на д-р Стилиян Баласопулов, който не щадеше сили да подкрепя новите политики, свързани с кооперативното движение, социалната икономика,  подкрепата за хората с увреждания, работодателските организации и други граждански организации. Той имаше свое ярко място и  в международните организации, с което допринасяше за изграждане на образа на България като модерна европейска държава, която развива кооперативното движение, основавайки го на традициите и на съвременните концепции.

Поклон пред делото на д-р Стилиян Баласопулов. ИСС е уверен, че неговото дело ще бъде продължено.

Print Friendly, PDF & Email
Font Resize
Contrast
Share via
Copy link
Powered by Social Snap